Nederland lid van Mission Innovation

Sinds kort maakt Nederland deel uit van de Mission Innovation. Dit is een samenwerking van 20 landen die allemaal het doel hebben om binnen vijf jaar hun publieke investeringen in duurzame energie-innovatie te verdubbelen.

Wat is de Mission Innovation precies?

Tijdens de klimaattop in Parijs afgelopen jaar werd de Mission Innovation opgericht. De landen die lid zijn van deze missie werken samen met “Breakthrough Energy Coallition”, welke is opgericht door Bill Gates en Mark Zuckerberg. Een groep private investeerders investeren in bedrijven die de strijd aangaan met klimaatverandering door te investeren in ontwikkelingen van innovaties op het gebied van duurzame energie.

Groene energie

Nederlandse onderzoeksinstellingen en bedrijven krijgen door de deelname aan de Mission Innovation de kans om extra geld op te halen om duurzame energie-innovaties waar te maken. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zegt daarover: “Voor energie-innovatie heeft een relatief klein land als Nederland veel baat bij goede samenwerking op internationaal niveau.” Het kabinet gaat samen met de onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven de mogelijkheden bekijken om onder andere Nederlandse oplossingen te positioneren in een sterk geglobaliseerde energiemarkt.

Uiteindelijke doel

Behalve Nederland zijn ook Frankrijk, Duitsland, Indonesië en India lid van de Mission Innovation-coalitie. Het nakomen van de afspraken van het klimaatakkoord is het grootste doel: het voorkomen van het verder stijgen van de opwarming van de aarde en het beperken van broeikasgasemissies.

Eigen steentje bijdragen

Vind jij groene energie ook erg belangrijk en wil jij alles doen wat voor jou mogelijk is om bij te dragen aan het behalen van de energiedoelstellingen? Dan kan je overstappen op groene energie met behulp van een energievergelijker als EasySwitch.nl. Door gebruik te maken van het filter kan je direct de groenste energiecontracten met elkaar vergelijken. Vind je dat je al genoeg doet om energie te besparen door bijvoorbeeld minder te douchen en de verwarming lager te zetten? Dan kan je ook het allergoedkoopste energiecontract zoeken door de beste energie aanbieding op www.EasySwitch.nl te bekijken. Met een overstap kan je tot wel 400 euro per jaar besparen!

Comments are closed.